Keramische Urnen - Memorie - Cekabe Keramiek

Gepubliceerd dec. 01, 21
6 min read

Keramische Urnen - Natuursteen

Belangrijk is het om vooraf een aantal overwegingen te maken.* Welke inhoud moet de urn hebben? Wordt alle as van de overledene in de urn geplaatst? Misschien wordt de as verdeeld onder nabestaanden? Of wellicht gedeeltelijk verstrooid? Afhankelijk van het antwoord op deze vragen, kan de inhoudsmaat van het gedenkartikel worden bepaald.

Cekabe Keramiek

Van Utrechtweg 67, 2921 LN Krimpen aan den IJssel, Nederland
+31180552200
urn met inscriptie

De materiaalsoort speelt daarbij een belangrijke rol. Krijgt een urn een mooie plek binnenshuis, dan zijn er veel mogelijkheden. Een buitenurn moet bestand tegen de diverse weersinvloeden.* Welke uitstraling moet de urn hebben? De diverse materiaalsoorten en modellen hebben allen een eigen uitstraling. Natuursteen is robuust, keramiek en glas vaak kleurrijk, RVS strak en modern en zorgt hout voor een warme sfeer.

Tekst op een urn geeft de urn een persoonlijk tintje. Een urn naar eigen idee wordt geheel op maat gemaakt. Er is veel mogelijk.* Wordt gekozen voor een duo urn? Zodat de as van twee partners bij elkaar blijft. EEN URN - GROOT OF KLEIN? Een urn voor alle as van een overleden volwassen persoon moet een inhoud hebben van ongeveer 3 - 3.

Geschikt Voor Buiten - Urnen - Gedenktekens - urn.nl

Helaas is van tevoren niet met 100% zekerheid te bepalen of deze inhoud altijd voldoende is. Soms is een urn met een inhoudsmaat van ongeveer 3. 5 liter � 4 liter nodig. In andere gevallen kan worden volstaan met een urn inhoud van ongeveer 2. 5 liter. De hoeveelheid as na een crematie is mede afhankelijk van het postuur en de botstructuur van de overledene, alsmede de kist waarin de overledene is gecremeerd.

5 liter tot 8 liter zijn te vinden bij Urnen op onze website. Duo urnen, voor het bewaren van de as van twee overleden partners, vindt u eveneens bij Urnen. Mini urnen of kleine urnen hebben een variabele as inhoud. De term 'Mini' urn verwijst naar de inhoud van de urn, niet altijd naar de afmetingen.

Of als een deel van de as wordt verstrooid en een klein deel wordt bewaard, ter herinnering. Bij Mini urnen op onze website vindt u veel soorten kleine urnen, onze bijzondere mini urnen collectie, as beeldjes, knuffelstenen, as fotolijsten en glas objecten. Van diverse grote urnen zijn ook kleinere uitvoeringen beschikbaar.

Urn Met Foto

Buiten Urnen - Gedenksieraden - urn.nlHandgemaakte Urnen - urn.nl

EEN URN VOOR BINNEN OF BUITEN? DE URN BINNENWanneer een urn binnenshuis bewaard wordt, zijn er veel mogelijkheden. Veel mensen zetten de urn op een mooie plek in huis. In een kast of op een schouw. Vaak wordt een persoonlijk gedenkplekje ingericht. Naast de sierurn kan een foto, persoonlijke items (een bril, een pen, een aandenken aan een vakantie... - urn met foto.), bloemen of een kaarsje neergezet worden.

Urnen met een klassieke vormgeving en urnen met een heel moderne uitstraling. Bij de keuze voor een mooi as beeld of bijzondere urn uit onze Speciale Urnen collectie, is vaak niet te zien dat het om een urn gaat. Zelf kunt u bepalen of u aan visite vertelt dat het een as urn is.

Sommige (mini) urnen zijn voorzien van een kaarshouder, zodat er en kaarsje gebrand kan worden, ter herinnering. Veel mensen bewaren tegenwoordig de crematie as in een urn of mini urn en vinden het daarnaast heel belangrijk om steeds een klein beetje as bij zich te kunnen dragen. Een (mini) urn en as sieraad vormen dan een mooie combinatie.

Keramiek Urn Buiten Model Groot Middel Klein - urn.nl

Tegenwoordig wordt crematie as steeds vaker in de eigen omgeving bewaard. Ook in een eigen tuin of op een balkon (urn met foto). Belangrijk is dat deze buitenurn of tuinurn vorstbestendig is. Een urn kan niet zo in de aarde worden geplaatst. Er moet een bodemplaat, sokkel of zuil onder de urn komen. gedenkteken van keramiek.

De zuil kan eventueel worden voorzien van persoonlijke tekst en/of decoratie. Omringd door mooie planten of bloemen kan een prachtige gedenkplek, geheel naar eigen idee, worden ingericht. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met regels van een begraafplaats of crematorium. De meeste crematoria beschikken over een urnentuin. Urnen, geschikt voor buiten, kunnen daar ook worden geplaatst.

Op het terrein van het crematorium kan een urn bewaard worden in een urnenmuur (columbarium). Het is meestal een muur met nissen, waarbij in iedere nis ��n (of twee) buiten urn (en) kunnen worden geplaatst. urn met foto. In de meeste gevallen staat de urn vrij beschut en is er ruimte voor persoonlijke inrichting van de nis.

Handgemaakte Urnen

Diverse accessoires voor in een urnen nis zijn eveneens verkrijgbaar in onze winkel. Een buitenurn voor in een urnenmuur of op een graf moet vorstbestendig zijn. Bovendien moet bij plaatsing in een urnenmuur rekening worden gehouden met de maat van de urn en maat van de nis. Een buitenurn kan ook op of in een graf bijgezet worden.

Tevens bestaan er speciale urnengraven. Een graf met een kleiner oppervlak, waar de urn in een betonnen kelder ondergronds komt te staan, met daar bovenop plaats voor een urn - monument en/of beplanting. Een buitenurn kan op een urnengraf ook bovengronds worden neergezet. Per crematorium of begraafplaats gelden er regels omtrent het (bij) plaatsen van urnen.

Zoals natuursteen, keramiek, RVS, porselein, glas, brons, messing, koper, tin, aluminium, hout, versteend hout en fiberglas. De plaats waar de urn bewaard wordt heeft grote invloed op de materiaalkeuze. Alle urnen kunnen binnen bewaard worden. Maar slechts een deel van de urnen is bestand tegen de diverse weersomstandigheden en geschikt voor buiten.

Sierurnen - urn.nl

Urnen in een hogere prijsklasse zijn 'speciaal naar eigen idee' gemaakte urnen, exclusieve urnen en urnen in een duurdere materiaalsoort. In veel gevallen is het mogelijk persoonlijke tekst op een urn te laten aanbrengen (mini urn keramiek). Dit brengt kosten met zich mee. Meer informatie vindt u bij: Info Graveren op onze website.

Keramische Urnen - Natuursteen - Cekabe KeramiekKeramiek Urnen - Urnenwinkel

Een urn naar eigen idee; een maatwerk urn. Omdat ieder mens uniek is, is het voor veel nabestaanden belangrijk om de as te bewaren in een heel persoonlijke urn. Een urn die doet denken aan de persoon die de overledene was. Details, hoe klein ook, maken een urn heel persoonlijk.

Eveneens kan een persoonlijk item, zoals een knuffel (beest) geboetseerd worden en is het mogelijk een persoonlijke afbeelding te schilderen op een urn. Diverse materialen zijn heel geschikt voor het cre�ren van een persoonlijke urn. Met kennis en inventiviteit kunnen we u bijstaan uw wensen vorm te geven. Wij hebben er veel ervaring mee! Om een 'urn naar eigen idee' te bespreken kunt u in onze Urnenwinkel langskomen.

Handgeschilderde Urn - Cekabe Keramiek

Accessoires – bijvoorbeeld een vaas of lantaarn Iedere begraafplaats heeft zijn eigen regels voor een urn in columbarium. Vaak is er wel enige ruimte om persoonlijke accenten toe te voegen. U kunt daarbij denken aan een bronzen bloem, een vaas, of een lantaarn. Deze kunnen ‘hangend’ aan de gedenkplaat worden bevestigd.

Veel crematoria beschikken over een columbarium (ook wel urnengalerij, urnenwand of urnenmuur genoemd). Dat is een voor nabestaanden en belangstellenden toegankelijke ruimte met nissen waarin de as in een sierurn een plekje krijgt. Een columbarium is een muur waar de urn in geplaatst kan worden. Er zijn verschillende soorten columbaria en iedere begraafplaats en ieder crematoriumterrein heeft een columbarium op zijn eigen manier ingericht.

Meer van Tuintafels, Moestuin

Navigation

Home

Latest Posts

Tuin Urn - Cekabe Keramiek

Published Jan 20, 22
6 min read

Buiten Urnen - Cekabe Keramiek

Published Jan 19, 22
6 min read

Wiet Kweken

Published Jan 15, 22
6 min read